LEGAL EN COMPLIANCE MANAGER

LIMBURG

VOOR ONZE RELATIE, MET EEN NEDERLANDSE VESTIGING, ZOEKEN WIJ EEN:

 

LEGAL EN COMPLIANCE MANAGER

 

Bedrijfsprofiel Onze relatie is een trustkantoor met meerdere vestigingen. De werkzaamheden bestaan in hoofdzaak uit het besturen van in Nederland, Luxembourg en België gevestigde vennootschappen die onderdeel uitmaken van internationale concerns. De opdrachtgevers bevinden zich over de hele wereld en bestaan voornamelijk uit beursgenoteerde ondernemingen, banken, investment funds evenals grote familiebedrijven. Het team in Nederland bestaat uit een vijftiental professionals die een juridische, fiscale en/of accountancy achtergrond hebben.

 

Functie omschrijving Als legal en compliance manager ben je verantwoordelijk voor de volgende 4 kerntaken:

(1) Opzetten van Nederlandse structuren

(2) Bewaking van de KYC procedure

(3) Begeleiding van transacties

(4) Risk management (bestuurdersaansprakelijkheid)

 

(1) Opzetten van Nederlandse structuren Als legal en compliance manager ben je nauw betrokken bij het opzetten van Nederlandse structuren (BV’s, COOP’s, stichtingen e.d.). Voor het opzetten van deze structuren zul je intensief samenwerken met binnen- en buitenlandse notarissen, advocaten, accountants en belastingadviseurs.

(2) Bewaking van de KYC procedure Als legal en compliance manager zul je de KYC (“Know your client”) procedure bewaken. Trustkantoren staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank en zijn als zodanig verplicht om de essentie van internationale structuren te doorgronden en in dat kader bepaalde gegevens bij klanten op te vragen en te bewaren. Jouw taak als legal en compliance manager is om deze informatie te verzamelen, in kaart te brengen en te beoordelen. Vervolgens dien je ervoor te zorgen dat deze altijd up to date zijn. Als legal en compliance manager zul je tevens het aanspreekpunt worden voor De Nederlandsche Bank.

(3) Begeleiding van transacties Als legal en compliance manager zul je betrokken zijn bij alle transacties waarbij de Nederlandse doelvennootschap betrokken is. In dit kader zul je overeenkomsten (aktes voor de aan- en verkoop van buitenlandse deelnemingen en buitenlandse onroerende zaken, financieringsovereenkomsten etc) beoordelen en zo nodig opstellen. Je zult hierbij intensief samenwerken met binnen- en buitenlandse notarissen, advocaten, accountants en belastingadviseurs.

(4) Risk management (bestuurdersaansprakelijkheid) Aangezien wij in onze taak als bestuurder dagelijks diverse overeenkomsten moeten ondertekenen, is het jouw taak om deze overeenkomsten juridisch te beoordelen. Jouw taak als legal en compliance manager bestaat er derhalve uit om de doelvennootschap te adviseren omtrent de potentiële risico’s (vanuit bestuurdersaansprakelijkheidsoverwegingen) die een dergelijke overeenkomst met zich meebrengt.

 

 

Functie eisen Je hebt een universitaire opleiding Nederlands recht - met specialisatie ondernemingsrecht - succesvol afgerond. Daarnaast heb je minimaal 5 jaar ervaring opgedaan bij een grote organisatie. Ervaring opgedaan bij een internationaal opererend kantoor of trustkantoor is een pre. Verder beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel de Nederlandse als de Engelse taal. Je kunt zelfstandig als in teamverband excelleren en je bent flexibel ingesteld.